Vinete umplute

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2013 | 8241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 600g rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 6 linguri pe parmezan ras
  • 3 fire patrunjel verde
  • 4 frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti  si le lasati sa se scurga apa.

Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul curatat si zdrobit.Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa,adaugam si miezul de vinete,tocat marunt.

Rosiile le spalati,le curatati de coaja,le tocati marunt si le puneti peste vinete si ceapa.Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc,tocati marunt si le adaugati in tigaie.Sarati,piperati si lasati sa scada zeama.

Uscati vinetele cu servetele,le umpleti si le presarati cu parmezan (sau pesmet) puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.Adaugati putina apa in tava si dati la cuptor circa 30 de minute.

Pofta buna!!!!!

TIPS-URI

1

Pentru cine tine post poate folosi pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor